Att börja tävla är helt frivilligt och är ingenting som vi som klubb ställer några krav på så länge man inte ingår i en tävlingsgrupp. Däremot uppmuntrar vi alla att tävla utifrån sin nivå, som ett kul och lärorikt komplement till träningen.

I tennis är det du själv eller din förälder som anmäler dig till tävlingar, men det kan vara bra att rådgöra med sin tränare/ansvarig vilka sorts tävlingar som är aktuella för just dig.

En bra start är att vara med på klubbens interna tävlingar, så du under enklare former får prova på tävlingsmomentet. För barn och ungdomar rekommenderar vi framför allt att börja med våra tävlingar som ingår i SO Tour-konceptet, Game-Set-Match! och KM.
Som vuxen är vårt ligaspel en bra start, men också våra Americanos och KM.

Matchskola och tävlingsintroduktion för föräldrar

För både barn, ungdomar och vuxna arrangerar vi Matchskola för att man ska få mer inblick i hur tävlandet går till. Vi går igenom hur man räknar, regler och tränar även på detta rent praktiskt.

I samband med Matchskolan för barn och ungdomar har vi även en introduktion för föräldrar hur det fungerar kring tävlingar, såväl interna (klubbtävlingar) som sanktionerade (nationella).

Anmäler man sedan sitt barn till klubbens egna sanktionerade tävlingar brukar man som förälder få hjälpa till ett pass i t.ex. sekretariatet eller som matchledare. Du kommer då att få en introduktion på plats. Det brukar vara bra sätt att få lära sig hur tävlandet inom tennisen fungerar.

Sanktionerade tävlingar (från ca 9 år)

Har du varit med och spelat våra interna tävlingar och har koll på räkning och regler, då rekommenderar vi att du provar nästa nivå som är s.k. sanktionerade tävlingar. Till dessa får alla runt om i hela Sverige anmäla sig. För att du ska kunna delta i tävlingar sanktionerade av Svenska Tennisförbundet måste du ha tävlingslicens. Licensen är gratis upp t o m 12 år.

Vi arrangerar även motionsklasser i flera av våra sanktionerade tävlingar där du endast behöver registrera dig för en motionslicens som är kostnadsfri.