SO Tour-tävlingar arrangeras både i Örebro Tennis regi och i andra klubbar, i såväl vår region ÖST som i andra delar av Sverige. SO Tour-konceptet handlar om att få många matcher på kort tid. Tävlingarna spelas med anpassad bana och bollar för att gynna en taktisk och teknisk utveckling. Här hittar du affischer för vår regions samtliga SO Tour-tävlingar.

Örebro Tennis arrangerar en gång per termin Handelsbanken Mini-, Midi-, Maxi- och Juniortennis Open. Dessa tävlingar spelas alla på samma sätt som SO Tour och är en perfekt start för barn och ungdomar att komma igång med sitt tävlande. Beroende på hur långt du har kommit med din tennis kan du i vissa åldrar välja att vara med i en eller flera av tävlingarna.

Handelsbanken Mini-, Midi-, Maxi- och Juniortennis Open (vårterminen 2024):

Banor, bollar och regler

Nedanstående bild visar ungefärliga mått på banor för respektive tävling. Vid Mini Open använder vi minitennisnäten på tennisbanorna eller spelar tävlingen på badmintonbanorna med nedsänkta nät.
Mini Open spelas med underserve (som en forehand) med eller utan studs och man behöver inte sikta i någon serveruta. I övriga tävlingar får man serva överifrån “vanlig serve” alt. underserve utan studs och måste sikta i rätt serveruta.
För ytterligare info se respektive inbjudan.

Resultat VT-2024
Mini Open 23/3
GrundomgångPool APool BPool CPool D
Slutspel1:or2:or3:or4:or5:or
Midi Open 24/3
GrundomgångPool APool BPool C
Slutspel1:or2:or3-4:or
Maxi Open 23/3
GrundomgångPool APool BPool CPool DPool E
Slutspel1:or2:or3:or4:or5:or
Juniortennis Open klass 1 23/3
GrundomgångPool APool BPool C
1:or2:or3:or
Juniortennis Open klass 2 23/3
GrundomgångPool A