SO Tour-tävlingar arrangeras både i Örebro Tennis regi och i andra klubbar, i såväl vår region ÖST som i andra delar av Sverige. SO Tour-konceptet handlar om att få många matcher på kort tid. Tävlingarna spelas med anpassad bana och bollar för att gynna en taktisk och teknisk utveckling. Här hittar du affischer för vår regions samtliga SO Tour-tävlingar HT 2023

Örebro Tennis arrangerar en gång per termin Handelsbanken Mini-, Midi-, Maxi- och Juniortennis Open. Dessa tävlingar spelas alla på samma sätt som SO Tour och är en perfekt start för barn och ungdomar att komma igång med sitt tävlande. Beroende på hur långt du har kommit med din tennis kan du i vissa åldrar välja att vara med i en eller flera av tävlingarna.

Handelsbanken Mini-, Midi-, Maxi- och Juniortennis Open (höstterminen 2023):

Banor, bollar och regler

Nedanstående bild visar ungefärliga mått på banor för respektive tävling. Vid Mini Open använder vi minitennisnäten på tennisbanorna eller spelar tävlingen på badmintonbanorna med nedsänkta nät.
Mini Open spelas med underserve (som en forehand) med eller utan studs och man behöver inte sikta i någon serveruta. I övriga tävlingar får man serva överifrån ”vanlig serve” alt. underserve utan studs och måste sikta i rätt serveruta.
För ytterligare info se respektive inbjudan.

Resultat VT-2023
Mini Open 25/3
GrundomgångPool APool BPool C
Slutspel1:or2:or3-4:or
Midi Open 26/3
GrundomgångPool APool BPool CPool D
Slutspel1:or2:or3:or4:or
Maxi Open 25/3
GrundomgångPool APool BPool CPool DPool E
Slutspel1:or2:or3:or4:or5:or
Juniortennis Open klass 1-2 25/3
GrundomgångPool APool BPool CPool DPool E
Slutspel1:or2:or3:or4:or