Handelsbanken Mini-, Midi-, Maxi- och Juniortennis Open 23-24/3

År 2006 arrangerades den första upplagan av Mini-, Midi- och Maxi Open i Örebro Tennisklubb. Sedan dess har hundratals, ja nog tusentals barn och ungdomar både spelat och hjälpt till att döma i dessa tävlingar. De flesta spelarna har varit från Örebro med omnejd, men det har även kommit spelare från andra klubbar runt om i Sverige, så även denna gång.

Oftast är Mini-, Midi-, Maxi- och/eller Juniortennis Open den första kontakten med tävlandet i tennis och många inser då hur tufft det ibland kan vara att stå där helt själv med nervositeten och viljan att vinna, medan andra tycks var helt oberörda. När man tävlar går man ofta igenom ett helt känslospektrum, ibland under samma match. Hur kan det helt plötsligt vara så svårt att få bollen över nät? Frustrationen kommer och tårarna är ibland svåra att hålla tillbaka. Men match kan också vara att få känna glädje oavsett vinst eller förlust.

Målet är att alla ändå ska känna sig som vinnare, oavsett om man har vunnit över det egna psyket, motståndaren eller bara vågat vara med i tävlingen. Förhoppningen är också att skapa gemenskap med de andra spelarna och även med domarna, som i dessa sammanhang nog ses mer som en hjälp än en stjälp.

Alla kan tävla, det handlar bara om att hitta rätt nivå och rätt former. Mini-, Midi-, Maxi- och Juniortennis Open är ett steg i den riktningen. Mycket handlar också om matchvana, att få ihop det man vanligtvis tränar på även i en matchsituation, få känna och ta kommandot över känslorna oavsett vilka och triggas av att kämpa och utvecklas vidare för att komma tillbaka mer erfaren till nästa tävling. 

Sen många år tillbaka är Handelsbanken vår sponsor som vi är oerhört tacksamma för. STORT TACK Kenneth för alla priser mm som ni skänker.

Ännu en gång STORT TACK till alla som varit med, spelare, domare (ni vet vilka ni är som alltid ställer upp och det uppskattas verkligen…) samt till gôôrbra-Johan som alltid är på plats där han behövs! 😊

För ytterligare information och resultat se här